Vis Taco's


Vis Taco's met salsa en avocado/chipotle saus.
Vis Taco's met salsa en avocado/chipotle saus.

INGREDIËNTEN

 

Vis:

2 kabeljauwfilets

1 pakje (mais) tortilla's

Olie

2 theelepels (gerookt) paprikapoeder

1 1/2 theelepel gedroogde oregano

1/2 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

1/2 theelepel komijnpoeder

1 theelepel chipotle peper

1/2 theelepel zwarte peper

1/4 theelepel zout

1/2 theelepel bruine suiker

 

Salsa:

1 avocado

100 gram cherrytomaten

1 ui

1/2 bosje koriander (of peterselie)

1/2 teentje knoflook

Sap van 1/2 limoen

 

Avocado/Chipotle saus:

1 avocado

4 eetlepels Griekse yoghurt

1/2 bosje koriander (of peterselie)

1/2 tl chipotle peper

Sap van 1/2 limoen

Zout en peper naar smaak

 


BEREIDING

 

Vis:

Alle specerijen, zout en suiker mengen en daarmee de vis bestrooien. De vis bakken in een paar eetlepels olie.

 

Salsa:

De ui fijn snipperen en de knoflook raspen. De tomaten en avocado in kleine blokjes snijden en de koriander fijn hakken. Alles in een kom doen en besprenkelen met het limoensap.

 

Avocado/Chipotle saus:

De avocado prakken en mengen met de yoghurt, op smaak brengen met de chipotle peper, zout, peper en limoensap. De koriander fijn hakken en door het avocado mengsel mengen.

 

Taco's:

De tortilla's kort bakken in een droge koekenpan, ongeveer 30 seconden per kant. De tortilla's besmeren met de Avocado/Chipotle saus en een paar eetlepels salsa. De vis in vlokken verdelen en op de salsa leggen. Nog wat extra saus en salsa toevoegen, daarna de tortilla's oprollen/dubbel vouwen.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0