Colombo Curry, Caraïbische stoofpot


Colombo curry met witte rijst en geroerbakte spitskool en wortel.
Colombo curry met witte rijst en geroerbakte spitskool en wortel.

INGREDIËNTEN

 

Colombo currymix: (Te koop bij Antiliaanse Toko's)

1/2 el korianderzaad

1/2 el mosterdzaad (bruin)

2 tl fenegriekzaadjes, gemalen

2 tl komijnzaad, gemalen

2 tl gemberpoeder

2 tl kurkuma

1/2 tl chilipoeder

1/2 tl zwarte peper

1/2 tl piment

 

Curry:

500 gram kippendijen

500 gram pompoen, in blokjes

1/2 blik kokosmelk

1 kopje kippenbouillon

1 rode ui, gesnipperd

1 kleine rode peper (optioneel)

2 teentjes knoflook, geraspt

4 cm gember, geraspt

1 bosjes lente-uitjes, in ringetjes

1 bosje platte peterselie, fijn gehakt

Sap van een limoen

2 el Colombo currymix

 


BEREIDING

 

Colombo currymix:

Koriander, mosterd, fenegriek en komijn zaad roosteren in een droge koekenpan. Daarna in een vijzel samen met de overige ingrediënten fijn malen.

 

Curry:

De kip mengen met de currymix en de knoflook en ongeveer een uurtje laten marineren.  

 

De uien aanbakken in een beetje olie, als ze zacht zijn de gemarineerde kip toevoegen en even bakken tot de geur van de specerijen vrijkomt. Daarna de rode peper, gember, pompoen, kokosmelk en bouillon toevoegen. Goed mengen en op laag vuur ongeveer een uurtje laten stoven.

 

Bij bereiding in de slowcooker de bouillon achterwege laten en 3-4 uur op low laten stoven.

 

Net voor het serveren de lente-uitjes en de gehakte peterselie toevoegen en op smaak brengen met limoensap en eventueel wat zout en peper.

 

 

 

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0