Marokkaans stoofvlees met pompoen


Marokkaans stoofvlees met pompoen, met brood en een Marokkaanse salade van wortel, sinaasappel, olijven en feta.
Marokkaans stoofvlees met pompoen, met brood en een Marokkaanse salade van wortel, sinaasappel, olijven en feta.

INGREDIËNTEN

 

Stoofvlees:

500 gram rundvlees, in blokjes

500 gram flespompoen, in blokjes

1 winterwortel, in plakjes

2 uien , gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

10 gedroogde pruimen, in stukken

Sap van één sinaasappel

Kopje bouillon

1 el ras el hanout

1 el harissa

2 tl koriander poeder

1 kaneelstokje

2 el bloem

Zout en peper naar smaak

Handje fijngehakte platte peterselie

 

Salade:

Geraspte winterwortel

Sinaasappel

Olijven

Feta

Honing

Olijfolie

Zout, peper en komijn.

 


BEREIDING

 

Stoofvlees:

Het rundvlees bestrooien met de ras el hanout, koriander en bloem. De uien en knoflook aanbakken, zodra de uien zacht zijn de tomatenpuree toevoegen en even mee laten bakken. Daarna het vlees toevoegen en rondom aanbakken. 

 

De pompoen, sinaasappelsap, kaneelstokje, harissa en bouillon toevoegen en op laag vuur ongeveer twee uur laten sudderen. Daarna de winterwortel en pruimen toevoegen en nog een uurtje laten stoven.

 

Eventueel op smaak brengen met wat zout en peper en de peterselie er net voor het serveren overheen strooien.

 

Bij bereiding in de slowcooker de bouillon achterwege laten en 6-8 uur laten stoven op low.

 

Salade:

De winterwortel raspen en in een kom doen. De schil van de sinaasappel snijden en de partjes tussen de vliesjes uit snijden, het sap opvangen.

 

Een dressing maken van het sinaasappelsap, een beetje olijfolie,honing, komijn, zout en peper. De dressing mengen met de geraspte wortel en minimaal een half uur laten marineren.

 

Daarna de sinaasappelpartjes er doorheen mengen samen met een handje olijven en stukjes feta.

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0