Surinaamse Pindasoep


Surinaamse pindasoep met kip, tomaat, ei, selderij en taugé.
Surinaamse pindasoep met kip, tomaat, ei, selderij en taugé.

INGREDIËNTEN

 

200 gram zoutvlees

2 kippenbouten

5 pimentkorrels

2 laurierblaadjes

Paar takjes selderij

1 ui, gesnipperd

1 rode peper/madame Jeanette, fijn gehakt

2 teentjes knoflook, geperst

2 grote tomaten in blokjes

1 bouillonblokje

Surinaamse pindakaas

Klein blikje kokosmelk

 

 


BEREIDING

 

Het zoutvlees ontzouten door het een uurtje te koken in water, of door het vlees overnacht in koud water te weken. 

 

Trek in de slow cooker een bouillon van het zoutvlees, kippenbouten, pimentkorrels, laurierblaadjes, bouillonblokje, takjes selderij, knoflook, ui, peper, tomaat en ongeveer 2 liter water. Laat 6-12 uur trekken op low.

 

Schep het vlees uit de pan, trek het vlees van de botten en doe dat terug in de pan. 

Voeg een paar eetlepels van de pindakaas toe aan de bouillon en de kokosmelk, laat nog een half uurtje doorwarmen.

 

Serveer met bv fijngesneden selderij, kool, taugé, tomtom ballen, gekookt eitje en tomaat.

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Henk (dinsdag, 10 januari 2017 10:19)

    Prima soep, smakelijk maar het kost wel veel tijd.

  • #2

    Jay Bee (dinsdag, 10 januari 2017 18:43)

    Hoi Henk,

    Fijn dat het gesmaakt heeft! Je kunt de tijd verkorten door niet zelf de bouillon te trekken maar gebruik te maken van kippenbouillon en fijngesneden kipfilet.

  • #3

    Henk (zaterdag, 14 januari 2017 22:14)

    Heerlijke soep. Het was alleen moeilijk om aan zoutvlees te komen, maar toch gelukt.