Osso Bucco


Osso Bucco met gremolato, aardappelpuree en sperziebonen.
Osso Bucco met gremolato, aardappelpuree en sperziebonen.

INGREDIËNTEN

 

Osso Bucco:

1 kilo kalfsschenkels met veel vlees

3 eetlepels bloem

2 uien, in ringen

1 grote winterwortel, in blokjes

2 stengels bleekselderij, in blokjes

2 teentjes knoflook

4 tomaten in blokjes of een blik tomatenblokjes

150 gram verse zilveruitjes/kleine sjalotjes

2 eetlepels tomatenpuree

Takjes tijm/oregano/selderij/lavas

2 laurierblaadjes

500 ml rode wijn

500 ml bouillon

Vers gemalen zwarte peper en zout

Olijfolie

 

Gremolata:

biologische citroen

bosje peterselie

2 teentjes knoflook

 


BEREIDING
De schenkels met de bloem en wat zout en peper bestrooien en rondom aanbraden in olijfolie. De tomatenpuree, uien en knoflook even mee bakken.Daarna de overige ingrediënten toevoegen (behalve de zilveruitjes/sjalotten). Laat 2 tot 3 uur op een zacht vuurtje stoven, ongeveer een uur voor het einde van de bereidingstijd de zilveruitjes toevoegen.

 

Ondertussen de gremolata bereiden:

De peterselie fijnhakken en mengen met de geperste knoflook en de geraspte schil van de citroen.

 

De schenkels met de saus in een schaal leggen en vlak voor het serveren bestrooien met de gremolata.

 

Bij bereiding in de slowcooker slechts 250ml wijn toevoegen en een bouillonblokje ipv de bouillon, ongeveer 8 uur op low in de cooker laten stoven.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0