INGREDIËNTEN
750 gram rundvlees in blokken
2 uien gesnipperd
2 selderijstengel, in blokjes
2 teentjes knoflook
1 winterwortel, in blokjes
50 g pancetta, in reepjes gesneden
250 gram champignons
250ml rode wijn
250ml bouillon
1 bosje kruiden (oregano, tijm, selderij, laurier)
6 tomaten in blokjes of 1 blik tomatenblokjes
Olijfolie
Garnering:
Geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
Zeezout en vers gemalen zwarte peper
Handje fijne kruiden (Platte peterselie, basilicum, bieslook, kervel)
De pancetta samen met de ui aanbakken, als de ui zacht is het vlees toevoegen en kort aanbakken. De wijn toevoegen en in laten koken. Daarna de rest van de
ingrediënten toevoegen, goed mengen en zo'n 3-4 uur laten stoven. Takjes kruiden verwijderen en op smaak brengen met peper en zout.
Garneren met de fijngehakte kruiden en geraspte kaas.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker slechts de helft van de wijn toevoegen en de bouillon vervangen door een bouillonblokje, ongeveer 8 uur op low laten stoven.
Reactie schrijven
Marc van Eeten (zondag, 13 januari 2019 12:54)
Gisteren dit gerecht gemaakt en gegeten met tagliatelle was heerlijk en smaakvol...!! Heb de uien, knoflook, rundvlees en tomatenblokjes eerst aangebraden daarna de rest van de ingrediënten in slowcooker gedaan. Ga het zeker vaker maken.