Italiaanse Rundvlees Ragù


Spaghetti met rundvlees ragout en Parmezaanse kaas.
Spaghetti met rundvlees ragout en Parmezaanse kaas.

INGREDIËNTEN

 

750 gram rundvlees in blokken

2 uien gesnipperd

2 selderijstengel, in blokjes

2 teentjes knoflook

1 winterwortel, in blokjes

50 g pancetta, in reepjes gesneden

250 gram champignons

250ml rode wijn

250ml bouillon

1 bosje kruiden (oregano, tijm, selderij, laurier)

6 tomaten in blokjes of 1 blik tomatenblokjes

Olijfolie

 

Garnering:

Geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas

Zeezout en vers gemalen zwarte peper

Handje fijne kruiden (Platte peterselie, basilicum, bieslook, kervel)


 


BEREIDING

De pancetta samen met de ui aanbakken, als de ui zacht is het vlees toevoegen en kort aanbakken. De wijn toevoegen en in laten koken. Daarna de rest van de ingrediënten toevoegen, goed mengen en zo'n 3-4 uur laten stoven. Takjes kruiden verwijderen en op smaak brengen met peper en zout. Garneren met de fijngehakte kruiden en geraspte kaas.

 

Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker slechts de helft van de wijn toevoegen en de bouillon vervangen door een bouillonblokje, ongeveer 8 uur op low laten stoven.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0