Vietnamese Pho


  Vietnamese pho: rundvlees bouillon met noedels en kruiden.
Vietnamese pho: rundvlees bouillon met noedels en kruiden.

INGREDIËNTEN

 

Bouillon:

2 liter water

1 runderschenkel en wat botten

2 geroosterde uien

4 cm geroosterde gember

1 kaneelstokje

2 steranijs

2 kruidnagels

2 kardemom peulen

2 tl geroosterde korianderzaadjes

2 korianderwortels

1 wortel

Handje paddenstoelen

Op smaak brengen met sojasaus, vissaus, limoensap (+/- 2 el)

Eventueel een snufje zout, peper en 1 el palmsuiker.

 

 

Garnering:

Rijstnoedels

Bosuitjes

Bladgroente (paksoi, boksoi, spinazie)

Paddenstoelen

Taugé

Bief/kip reepjes

Chili peper

Partjes limoen/citroen

Mix van koriander/peterselie/Thaise basilicum fijngehakt

Eventueel schaaltjes met vissaus, sojasaus etc


BEREIDING

 

Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan en laat gedurende 4-6 uur op laag vuur trekken.  Bij bereiding in de slow cooker 10-12 uur op low laten trekken.

 

Daarna de bouillon zeven en opnieuw aan de kook brengen.

 

Ondertussen de garnering klaarmaken en in bakjes doen. Soepkommen klaarzetten en garnering naar keuze in de kom doen, daarna de hete bouillon erbij gieten.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0