Aardbeien en Rabarber Kruimelcake


Aardbeien en rabarber kruimelcake.
Aardbeien en rabarber kruimelcake.

INGREDIËNTEN (springvorm van 16cm)

 

Cake:

100 gram roomboter (kamertemperatuur)

100 gram witte basterdsuiker

2 eieren (medium)

100 gram zelfrijzend bakmeel

Rasp van 1 citroen

150 gram rabarber

150 gram aardbeien

 

Kruimellaag:

50 gram roomboter (koud)

50 gram witte basterdsuiker

75 gram bloem


BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de randen van de springvorm van 16cm lichtjes in met een beetje boter of olie.

 

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in blokjes. Maak de rababarber schoon, was de stengels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Laat het fruit goed uitlekken en strooi er een eetlepel bloem overheen, mix goed door elkaar.

 

Mix in een beslagkom de basterdsuiker en de roomboter in ongeveer 5 minuten tot een romige massa. Voeg nu de eieren één voor één toe, voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Mix daarna de citroenrasp door het beslag. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel in delen toe en totdat je een glad beslag hebt. Spatel voorzichtig de aardbeien en rabarber door het beslag en giet het in de springvorm.

Maak nu het kruimeldeeg. Meng de bloem en suiker in een kom, snijd de boter in blokjes en voeg het toe aan de kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot je kruimels krijgt. Strooi de kruimels gelijkmatig over het beslag.

 

Schuif de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in ongeveer een uur gaar. De cake is gaar als je een prikker in het midden van de cake steekt en die er schoon uitkomt.

 

Laat de cake minstens 15 minuten in de vorm afkoelen voordat je de springvorm opent.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tanja (vrijdag, 15 juni 2018 14:21)

    Ik heb de cake gisteren gemaakt, hij was heerlijk. Bedankt voor het recept!