Turkse Gehakballetjes in Pittige Geroosterde Paprikasaus


Turkse gehakballetjes in pittige geroosterde paprikasaus, met Turks brood, feta paprikadip en salade.
Turkse gehakballetjes in pittige geroosterde paprikasaus, met Turks brood, feta paprikadip en salade.

INGREDIËNTEN 

 

Gehaktballetjes:

500 gram half om half gehakt (250 gram rundergehakt en lamsgehakt)

2 teentjes knoflook, geraspt

1 rode ui, geraspt

1/2 rode puntpaprika, geraspt

1 eetlepel paprikapuree (tatlı biber salçası)

2 theelepels pul biber (naar smaak)

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel gemalen koriander

1 theelepel gedroogde oregano

5 eetlepels paneermeel

1 ei

 

Paprika Saus:

3 geroosterde puntpaprika's (uit pot of zelf geroosterd), in kleine blokjes

3 tomaten, in kleine blokjes

1 rode ui, geraspt

2 teentjes knoflook, geraspt

1 theelepel gedroogde oregano

2 theelepels pul biber (naar smaak)

2 eetlepels paprikapuree (tatlı biber salçası)

100 ml water

Peper en zout naar smaak

Olie om te bakken


BEREIDING

Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en meng het goed door elkaar. Als het mengsel te nat is nog wat extra paneermeel toevoegen. Draai van het mengsel balletjes ter grootte van een golfbal. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin.

 

Haal de balletjes uit de pan en bak in het achtergebleven braadvocht de ui en de knoflook tot de ui zacht begint te worden. Voeg dan de paprikapuree, oregano en pul biber toe en bak dit een paar minuten op laag vuur, voeg dan de blokjes tomaat en paprika toe en bak weer een paar minuten op laag vuur. Blus af met een scheutje water en breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel wat extra pul biber en oregano.

 

Leg de gehaktballetjes in de saus en laat ze op een zacht vuurtje in ongeveer 30 minuten gaar stoven, of 3 uur op low in de slow cooker.

 

Lekker met salade, feta paprikadip en Turks brood (zie hier voor het recept voor Turks brood)


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jeroen (zondag, 28 januari 2018 14:18)

    Dat ziet er lekker uit, die gaat op mijn lijstje!