Afrikaanse Pindasoep met Kip


Afrikaanse pindasoep met kip, zoete aardappel, paprika en wortel.
Afrikaanse pindasoep met kip, zoete aardappel, paprika en wortel.

INGREDIËNTEN

 

Afrikaanse Pindasoep: 

2 kippenpoten

1,5 liter bouillon

200 gram pinda's, geroosterd en gemalen ( of pindakaas)

200 gram tomatenblokjes

1 ui, gesnipperd

1 rode chilipeper, gesnipperd (of gedroogde chilipeper naar smaak)

2 teentjes knoflook, geperst

2 schijfjes verse gember

1 grote zoete aardappel, in blokjes

1 paprika, in blokjes

1 winterwortel, in blokjes

2 tl gemalen koriander

1/2 tl gemalen zwarte peper

1/2 tl cayennepeper

Zout naar smaak

Olie

 

Garnering:

Blokjes paprika

Blokjes wortel

Gehakte pinda's

Bosje verse koriander, fijngehakt


BEREIDING

Bak de kippenpoten in een beetje olie rondom bruin, voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot de ui zacht begint te worden. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat de soep op zacht vuur 45 minuten pruttelen.

 

Verwijder de schijfjes gember en de kippenpoten uit de soep. Laat de kip even afkoelen en pluk dan het vlees van de botten. Pureer de soep met de staatmixer of in de blender en breng eventueel op smaak met zout en wat extra peper. Doe de stukje kip terug in de pan en laat alles even goed doorwarmen.

 

Schep de soep in een kom en garneer met blokjes paprika en wortel, gemalen pinda's en koriander.


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker 4 tot 5 uur verwarmen op low. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot de kip, ui en knoflook bakken op de Sauté stand. Daarna de overige ingrediënten toevoegen. Druk op Cancel om het bakproces te stoppen.   

 

De pan vergrendelen en het ventiel sluiten. Stel de IP in op het Soup, High Pressure voor 20 minuten.

 

Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Daarna op dezelfde manier afwerken en op smaak brengen.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0