Lemon Curd (Instant Pot)


Lemon Curd (Instant Pot)
Lemon Curd (Instant Pot)

INGREDIËNTEN

 

Voor ongeveer 500 ml

 

60 gram gesmolten boter

265 gram suiker

180 ml vers citroensap

1 tl geraspt citroenschil

3 grote eieren + 1  dooier


BEREIDING

Meng de gesmolten boter met de suiker tot een romig mengsel.

Voeg het citroensap, de eieren, de dooier en de citroenrasp toe. Mix alles goed door elkaar.

 

Verdeel de curd over inmaakpotjes, blijf een paar cm onder de rand. Draai de potjes goed dicht.

 

De stoominzet in de pan zetten, de potjes op het rek zetten. Zorg dat de potjes de zijkant van de pot niet raken. Voeg nu 2 cups water toe.

 

Vergrendel de pan en sluit het ventiel. Kies voor het Manual programma en stel de tijd in op 9 minuten high pressure.

 

Zet na afloop van het kookprogramma de IP uit en laat de druk gedurende 20 minuten teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. 

 

Haal de potjes met behulp van ovenhandschoenen uit de IP en laat ze nog minstens 30 minuten afkoelen voor je ze opendraait. Voor gebruik de inhoud van de potjes even goed los roeren.


Reactie schrijven

Commentaren: 0