Turkse Tomatensoep


Turkse tomatensoep met peynir, peterselie, bosuitjes en flatbread.
Turkse tomatensoep met peynir, peterselie, bosuitjes en flatbread.

INGREDIËNTEN

 

Soep:

6 tomaten, geraspt

2 teentjes knoflook, geraspt

1 ui, fijngesnipperd

1 el tomatenpuree (Tatlı Biber Salçası)

1 el paprikapuree

1 tl paprikapoeder (zoet)

1 tl pul biber (of cayennepeper)

1 liter bouillon

Zout, peper en pul biber naar smaak

Olijfolie

 

Garnering:

Bosje platte peterselie

Bosuitjes, in ringetjes

Peynir (of feta), verkruimeld 


BEREIDING

Bak de ui in een beetje olijfolie tot ze beginnen te verkleuren, voeg dan de knoflook, tomatenpuree, paprikapuree, paprikapoeder en pul biber toe en bak dit een paar minuutjes mee.

 

Voeg de geraspte tomaten en de bouillon toe en laat het op laag vuur een half uurtje pruttelen of 3-4 uur op low in de slow cooker.

 

Breng de soep op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper en eventueel wat extra pul biber.

 

Schep de soep in kommen en garneer met wat fijngehakte peterselie, bosui en verkruimelde peynir.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0