Ćevapčići


Ćevapčići met feta, peterselie en ajvar.
Ćevapčići met feta, peterselie en ajvar.

INGREDIËNTEN

 

500 gram half om half gehakt (rund/lam of rund/varken)

2 kleine uien, geraspt

2 teentjes knoflook, geraspt

1 ei

3 eetlepels fijngehakte peterselie

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel ajvar

2 theelepels paprikapoeder

2 theelepels pul biber 

1/2 theelepel gedroogde oregano

Maïzena of griesmeel

Vers gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

 


BEREIDING

 

Meng ui, knoflook, ei, peterselie, ajvar, tomatenpuree, paprikapoeder en pul biber door elkaar. Gehakt toevoegen en goed mengen, op smaak brengen met peper en zout. Als het mengsel te nat is kun je wat maïzena of griesmeel toevoegen. Het gehaktmengsel minimaal een half uur in de koelkast op laten stijven.

 

Maak worstjes van het gehakt. Grill de worstjes in een grillpan of op de barbecue rondom bruin en gaar.

 

Serveer met ajvar en wat gehakte peterselie, feta of peyniri.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Ria (woensdag, 01 maart 2017 00:04)

    Dit wil ik zeker proberen, met alleen varkensvlees, dat moet volgens mij wel lukken, bedankt voor je recept.

  • #2

    Jay Bee (woensdag, 01 maart 2017 18:04)

    Dat moet lukken, eet smakelijk!