Herfststoofpot van Paddenstoelen en Bokbier


Herftsstoofpot van paddenstoelen en bokbier met een pastinaak/wortel stamppot.
Herftsstoofpot van paddenstoelen en bokbier met een pastinaak/wortel stamppot.

INGREDIËNTEN

 

500 gram gemengde paddenstoelen 

(mini shiitake, koningsoesterzwammen, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen, eringi, etc.)

2 uien, gesnipperd (grof)

2 teentjes knoflook, geperst

1 el tomatenpuree

1 flesje bokbier (of donkerbier)

1 tl zwarte peper, gemalen

3 pimentkorrels, gemalen

2 laurierblaadjes

Takjes tijm/oregano/salie/rozemarijn

Bruine boterham met grove mosterd

Zout naar smaak (of een bouillonblokje)

Boter

Bosje peterselie, fijngehakt

 


BEREIDING

 

Bak de ui en knoflook in een beetje boter tot de ui zacht begint te worden. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee zodat de tomatenpuree kan ontzuren.

 

Daarna alle overige (behalve de peterselie) ingrediënten toevoegen, laat de stoofpot ongeveer 45 minuten op laag vuur sudderen. Bij bereiding in de slow cooker ongeveer een half flesje bier toevoegen en 3-4 uur op low laten sudderen.

 

Verwijder de takjes kruiden en de laurierblaadjes en breng de saus eventueel verder op smaak met wat zout en extra versgemalen peper. Roer vlak voor het serveren de peterselie door de stoofpot.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0