Mediterraanse Bonenschotel


Mediterrane bonenschotel met aubergine, courgette, wortel en tomaat.
Mediterrane bonenschotel met aubergine, courgette, wortel en tomaat.

INGREDIËNTEN

 

Bonenschotel:

250 gram gemengde gedroogde bonen

1 grote ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook

2 wortels, in plakjes

1 aubergine, in blokjes

1 courgette, in blokjes

1 puntpaprika, in reepjes

2 eetlepels tomatenpuree

1 blik tomatenblokjes

250 ml bouillon

Bosje kruiden (tijm, oregano, rozemarijn)

1 el paprikapoeder

1 tl versgemalen zwarte peper

1 tl komijnpoeder

Zout naar smaak

Olie

 

Garnering:

Handje cherrytomaatjes, in partjes

Feta, verkruimeld

Bosje peterselie, fijngehakt

 


BEREIDING

 

Laat de bonen een nacht weken in ruim water. De volgende ochtend het water verversen en de bonen ongeveer 15 minuten koken. Daarna afgieten en even goed afspoelen met koud water.

 

De ui en knoflook in een scheutje olijfolie bakken tot de ui begint te verkleuren, dan de tomatenpuree toevoegen en nog een minuutje bakken om de tomatenpuree te ontzuren. Voeg daarna de tomatenblokjes, bouillon, paprikapoeder, komijn en peper toe en meng alles door elkaar.

 

Voeg de bonen, wortel, aubergine en de takjes kruiden toe en stoof gedurende 90 minuten op laag vuur. Voeg het laatste half uur de blokjes courgette en reepjes paprika toe.

 

Bij bereiding in de slow cooker geen bouillon toevoegen (eventueel een verkruimeld bouillonblokjes) en 5-6 uur op low laten stoven.

 

De bonenschotel garneren met wat fijngehakte peterselie, partjes tomaat en verkruimelde feta.

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0