Kisir, Turkse Bulgur Salade


Kisir, Turkse bulgur salade
Kisir, Turkse bulgur salade

INGREDIËNTEN

 

200 gram bulgur (fijn)

200 ml kokend water

1 ui, fijngesnipperd

1 teentje knoflook

1 el tomatenpuree

1 el paprikapuree of ajvar

4 el water

1 tl pul biber (of 1/2 tl cayennepeper)

2 bosuitjes, in ringetjes

2 el platte peterselie, fijngehakt

2 el dille, fijngehakt

1 el granaatappelsiroop of citroensap

Zout en peper naar smaak

Olijfolie


BEREIDING

 

Doe de bulgur in een schaal en giet het kokende water eroverheen. Dek de schaal af en laat een paar minuten staan tot al het vocht is opgenomen.

 

Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie glazig, voeg dan de tomaten- en paprikapuree toe en bak nog een minuutje mee. Daarna water (ongeveer 4 el) toevoegen tot je een gladde saus hebt.

 

Roer de bulgur los met een vork en voeg het ui mengsel, pul biber en de granaatappelsiroop toe. Laat de smaken goed intrekken.

 

Vlak voor het serveren de fijngehakte kruiden en bosuitjes door de salade mengen. Eventueel nog op smaak brengen met wat extra granaatappelsiroop en peper en zout.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0