Thaise Pindakip


Thaise Pindakip met Thaise Noodle Salade.
Thaise Pindakip met Thaise Noodle Salade.

INGREDIËNTEN

 

Thaise Pindakip:

6 kippendijen

1 ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

3 cm gember, geraspt

1 rode peper, fijngehakt

1 stengel citroengras, gekneusd

2 tl koriander gemalen

3 eetlepels sojasaus

3 eetlepel Thaise vissaus

Pakje/blikje kokosmelk

Sap van 1 limoen

100 gram geroosterde pinda's, fijngehakt (of pindakaas)

Olie

 

Garnering:

Bosuitjes, in ringetjes

Koriander en/of Thaise basilicum, fijngehakt

Pinda's, fijngehakt


BEREIDING

Maak een boemboe van de ui, knoflook, gember, koriander en rode peper. Bak de boemboe in een beetje olie tot de geuren vrij komen. Blus af met de kokosmelk, sojasaus en vissaus. Goed mengen en vervolgens de kip in de saus leggen.

 

Op laag vuur ongeveer een half uur laten sudderen of 3 uurtjes op low in de slowcooker. De stengel citroengras verwijderen.

 

De kip uit de pan halen en de gehakte pinda's aan de saus toevoegen en goed roeren. Even laten sudderen tot de saus begint in te dikken, als de saus te dik is wat water toevoegen.

 

De kip terug in de saus leggen en garneren met bosui en gehakte koriander en Thaise basilicum.


Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Stella (donderdag, 26 januari 2017 11:18)

    Hallo jay ik ga zo dit gerecht maken en ik gebruik 1200 gram kippendijfilet zal ik dan helft meer van kruiden doen en hoeveel kokosmelk 200 ml klein pakje of 400 ml grote blik en citroensap erbij als hij verder gaat gaten of meer aan het eind .heb er zin in maar heb elke dag zijn in lekker eten .
    Groetjes stella

  • #2

    Jay Bee (donderdag, 26 januari 2017 12:11)

    Ik zou beginnen met 200 ml, er komt best veel vocht uit de kip. Even in de gaten houden, dan kun je altijd nog wat extra vocht toevoegen.