Ajam Besengek Tiga


Ajam Besengek Tiga met Paksoi, ei, champignons en noodles.
Ajam Besengek Tiga met Paksoi, ei, champignons en noodles.

INGREDIËNTEN

 

6 kippendijen
2 uien
3 tenen knoflook
2 theelepels tamarinde pasta
2 dl water
50 gram santen (blok)
3 kemirienoten
2 blaadjes salaam
2 blaadjes djeroek poeroet
1 sereh stengel, gekneusd
2 schijfjes laos
2 schijfjes koenjit (of 2 theelepels poeder)
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel trassi
2 theelepels suiker

Peper, zout en limoensap naar smaak

Olie

Bosuitjes


BEREIDING

 

Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Maak een boemboe van de kemirienoten, ui, knoflook, laos, koenjit, ketoembar, djinten en trassi. Malen tot je een fijne pasta hebt.

 

Bak de boemboe in een beetje olie tot de geuren vrij beginnen te komen, daarna het water en de santen toevoegen en goed mengen. Voeg daarna de stukken kip toe, de tamarinde, suiker, sereh, djeroek en salaam. Laat ongeveer een uurtje op laag vuur sudderen, of 3-4 uur op low in de slowcooker. Verwijder voor het opdienen de sereh djeroek en salaam.

 

Op smaak brengen met peper, zout en limoensap en garneren met wat in ringetjes gesneden bosui.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0