Aziatische bouillon met paddenstoelen


Aziatische bouillon
Aziatische bouillon

INGREDIËNTEN

 

Bouillon

1,5 liter water

3 sjalotten, in partjes

1 winterwortel, in plakjes

4 cm gember, geraspt

3 schijfjes laos

2 rode pepers, gehalveerd

2 stengels citroengras, gekneusd

2 bosuitjes, in stukken

2 daun salaam

3 korianderwortels

1 steranijs

1 theelepel peperkorrels

6 pimentkorrels

 

Garnering

Paddenstoelen (mini koningsoesterzwammen, eringi)

Noodles

Chinese kool

Bosui

Rode peper

Taugé

Koriander


BEREIDING

 

Op laag vuur gedurende twee uur een bouillon trekken van gember, laos, rode peper, citroengras, bosui, sjalotten, salaam, koriander, wortel, steranijs en wat peper en pimentkorrels.

 

Ondertussen de garnering klaarmaken. De Chinese kool in dunne reepjes snijden en de bosui en rode peper in ringetjes. De korianderblaadjes fijnhakken.

 

De bouillon zeven, aan de bouillon de paddenstoelen toevoegen. Na een half uurtje wat noodles toevoegen en nog ongeveer een kwartiertje laten pruttelen. De bouillon afmaken met fijngesneden Chinese kool, bosui, rode peper, koriander en taugé.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0