Chili con Carne uit de slowcooker met een dakje van cornbread


Chili con carne uit de slowcooker met een dakje van cornbread, met maiskolven en avocado/tomaten salade.
Chili con carne uit de slowcooker met een dakje van cornbread, met maiskolven en avocado/tomaten salade.

INGREDIËNTEN

 

Chili con carne:

400 gram rundergehakt

100 gram chorizo, in blokjes

2 rode uien, gesnipperd

1 rode paprika, in blokjes

2 tenen knoflook, geraspt

2 gedroogde chipotle peper, geweekt en fijn gehakt

2 eetlepels Mexicaanse kruiden

1 blikje tomatenpuree

1 blik zwarte bonen

1 blik mais

Paar eetlepels water

Zout en peper naar smaak

Handje gehakte koriander of platte peterselie

 

Cornbread:
1 kopje bloem
1 kopje maismeel
1 el bakpoeder

1 el Mexicaanse kruiden

2 tl gedroogde oregano

1 tl zout
2 eieren
1 kopje melk
1/4 kopje olijfolie

4 el honing
1 tl zout
Handje chorizo blokjes

Handje geraspte kaas (cheddar)

1 gesnipperd uitje

 

Maiskolven:

Maiskolven

1/2 kopje water

Boter

Peper en Zout

Handje koriander, fijn gehakt

 

Mexicaanse kruidenmix:

2 theelepels uienpoeder

2 theelepels knoflookpoeder

2 theelepels gemalen zwarte peper

2 theelepels komijnpoeder

2 theelepels cayennepeper

2 theelepels gedroogde majoraan

2 theelepels gedroogde oregano

3 eetlepels paprikapoeder

 


BEREIDING


Chili con carne:

De chorizo en uien even kort bakken, daarna de tomatenpuree toevoegen en nog een paar minuutjes bakken. Het gehakt met de kruiden toevoegen en rul bakken.

 

Overige ingrediënten  toevoegen en 3-4 uur op low laten pruttelen. Daarna de koriander/peterselie toevoegen.



Cornbread:

De chorizo blokjes en de ui even kort aanbakken en daarna af laten koelen.

 

Meng de bloem, polenta, bakpoeder, kruiden en zout door elkaar. Daarna de eieren, honing, melk en olijfolie erbij doen en even goed door elkaar roeren. De chorizo, ui en kaas er door mengen. 

 

De binnen pot van de slowcooker lichtjes invetten, het mengsel op de chili con carne gieten en ongeveer 2 uur op high in de slowcooker. (Tot een satéprikker er droog uit komt)


 

Maiskolven:

De bladeren van de maiskolven verwijderen, de kolven samen met een 1/2 kopje water in de slowcooker leggen. Ongeveer 4 uur op low laten stoven. Het water afgieten. Een klontje boter smelten en op smaak brengen met een beetje peper en zout en de gehakte koriander. Hiermee de maiskolven insmeren.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0