Ajam Ketjap


Ajam ketjap met snijbonen in pittige kokossaus en witte rijst.
Ajam ketjap met snijbonen in pittige kokossaus en witte rijst.

INGREDIËNTEN

 

6 kippendijen, in grote stukken

2 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geraspt

1 rode peper, gehakt (of 1 theelepel sambal)

3cm gember, geraspt 

2 schijfjes laos

1 djeroek poeroet

1/2 Kopje ketjap

1/2 Kopje water

2 tl komijn

2 tl koriander 

1 tl 5-spice

1 steranijs (optioneel)

Gula Djawa, sambal en citroensap.

     


BEREIDING

Een boemboe maken van de uien, knoflook, peper, gember, koriander, komijn en 5-spice. De boemboe kort bakken in een eetlepel olie tot de geuren vrijkomen. Daarna de ketjap en het water toevoegen en goed mengen. De kip in de saus leggen en de steranijs, laos en djeroek poeroet toevoegen. Steranijs is optioneel, het heeft een vrij sterke smaak en niet iedereen is daar gek op. Dus naar smaak toevoegen.


De kip op laag vuur in ongeveer een half uur gaar stoven. (Of 3-4 uur in de slowcooker op low.)


De laos, steranijs en djeroek poeroet uit de saus halen.

 

De saus op smaak brengen met wat gula djawa, sambal en citroensap.  Als de saus te dun is kun je die even in laten koken of binden met een beetje maizena.

Reactie schrijven

Commentaren: 7
  • #1

    Thing-i (donderdag, 31 maart 2016 09:44)

    Het zit in de pot! ben benieuwd!!! :)

  • #2

    Jay Bee (donderdag, 31 maart 2016 10:13)

    Leuk, eet smakelijk voor straks!

  • #3

    Petra (vrijdag, 05 augustus 2016 16:19)

    Beste Jay Bee, ik heb je recept gevolgd en de kippedijenfilet zit nu 3 uur op low in de slowcooker. De saus is nog zo dun en lijkt niet op jouw foto. Gebruik je altijd maizena om te binden of kook je het in?

    Groetjes en hartelijk dank, Petra

  • #4

    Jay Bee (vrijdag, 05 augustus 2016 16:59)

    Hoi Petra, als ik zie dat de saus te dun is zet ik de slowcooker het laatste half uurtje op high zonder deksel op de pan. Meestal is net daarna genoeg ingedikt, zo niet dan bind ik de saus met wat arrowroot of maizena.

  • #5

    Petra (vrijdag, 05 augustus 2016 17:01)

    Dank je wel. Ik heb het net allebei gedaan. De smaken (ook de snijbonen) zijn heerlijk. Bedankt voor dit supergerecht!

  • #6

    Jay Bee (vrijdag, 05 augustus 2016 17:23)

    Graag gedaan, fijn dat het gesmaakt heeft!

  • #7

    Karin (maandag, 12 maart 2018 11:52)

    Gisteren dit recept gemaakt, het was heerlijk. Bedankt, ik ga zeker vaker recepten van je maken.