Bloemkool/spinaziesoep met spekjes


Bloemkool/spinaziesoep met spekjes en kaaspannekoekjes.
Bloemkool/spinaziesoep met spekjes en kaaspannekoekjes.

INGREDIËNTEN

 

1 kleine bloemkool of 1/2 grote

1 ui

1 teentje knoflook

1 liter groenten of kippenbouillon

1 flinke theelepel kerriepoeder

2 eetlepels gehakte lavas (of 2 theelepels gedroogde)

200 gram verse spinazie

Flesje kookroom

Pakje spekreepjes

Versgemalen zwarte peper


BEREIDING

 

De ui snipperen, de knoflook persen en de bloemkool in roosjes snijden.

De ui en knoflook in een beetje olie bakken, als de uien zacht zijn de kerriepoeder toevoegen en een minuutje meebakken op laag vuur. Daarna de bouillon en de lavas toevoegen en tegen de kook aanbrengen, daarna het vuur laag zetten en verwarmen tot de bloemkool gaar is. (Of 5 uur op low in de slowcooker)

 

Ondertussen de spinazie schoonmaken en de steeltjes verwijderen, de blaadjes in repen snijden. De spekjes in een droge koekenpan op laag vuur krokant bakken.

 

De soep pureren, op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en en scheut kookroom. Daarna de spinazie toevoegen en nog een paar minuten verwarmen. De soep serveren met wat uitgebakken spekjes.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0