Turkse Sloppy Joe


Turkse Sloppy Joe, salade en gebakken aardappels.
Turkse Sloppy Joe, salade en gebakken aardappels.

INGREDIËNTEN

 

Sloppy Joe:

500 gram lamsgehakt (of rund)

2 rode uien, gesnipperd

1 rode puntpaprika, in blokjes

2 teentjes knoflook

2 eetlepels tomatenpuree

3 eetlepels ajvar (paprika/aubergine puree)
100 gram cherrytomaten, in partjes

150 gram diepvries doperwten

200 ml rode wijn

200 ml bouillon

1 laurierblaadje

2 takjes tijm

2 takjes oregano

2 theelepels pul biber (of ander chilipeper naar smaak)

2 theelepels gemalen komijn

1 theelepel gedroogde majoraan

Citroensap, zout en peper naar smaak

 

Garnering:

Handje fijngehakte peterselie

Handje fijngehakt munt

Peyniri, verkruimeld


BEREIDING

 

De uien samen met de knoflook aanbakken, als de uien zacht zijn de tomatenpuree en de ajvar een minuutje meebakken. Daarna het gehakt en de specerijen toevoegen en het gehakt rul bakken.

 

De paprika, bouillon en de wijn toevoegen en ongeveer anderhalf uur op een zacht vuurtje laten stoven. Verwijder de takjes kruiden en het laurierblaadje.

 

Het laatste kwartier de doperwten en cherrytomaten erbij doen, eventueel zonder deksel op de pan zodat het teveel aan vocht kan verdampen.

 

Vlak voor het serveren de peterselie, munt en peyniri toevoegen en op smaak brengen met wat peper, zout en een beetje citroensap.

 

Lekker met Turks brood en salade.


Slow Cooker:

 

Bij bereiding in de slow cooker geen bouillon toevoegen en  4 uur op low laten pruttelen.

 

Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.


Reactie schrijven

Commentaren: 0