Turkse Sloppy Joe


Turkse Sloppy Joe, salade en gebakken aardappels.
Turkse Sloppy Joe, salade en gebakken aardappels.

INGREDIËNTEN

 

Sloppy Joe:

500 gram lamsgehakt

2 rode uien, gesnipperd

1 rode puntpaprika, in blokjes

2 teentjes knoflook

2 eetlepels tomatenpuree

3 eetlepels ajvar (paprika/aubergine puree)
100 gram cherrytomaten, in partjes

1 kopje diepvries doperwten

1 kopje rode wijn

1 kopje water

1 laurierblaadje

2 takjes tijm

2 takjes oregano

1 tl gedroogde majoraan

Chilipeper, zout en peper naar smaak

 

Garnering:

Handje fijngehakte peterselie

Handje fijngehakt munt

Handje veldsla

Sap van een halve citroen

Peyniri, verkruimeld

Turks brood

 

 


BEREIDING

 

De uien samen met de knoflook aanbakken, als de uien zacht zijn de tomatenpuree en de ajvar een minuutje meebakken. Daarna het gehakt toevoegen en rul bakken. De paprika, wijn en specerijen toevoegen en ongeveer anderhalf uur op een zacht vuurtje laten stoven. Het laatste kwartier de doperwten en cherrytomaten erbij doen, eventueel zonder deksel op de pan zodat het teveel aan vocht kan verdampen.

 

Bij bereiding in de slowcooker geen water toevoegen en  4 uur op low laten pruttelen.

 

Serveren op Turks brood met wat veldsla, bestrooien met peterselie, munt en peyniri en een beetje citroensap.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0