Italiaanse pompoen/wortelsoep


Italiaanse pompoen/wortelsoep met pesto.
Italiaanse pompoen/wortelsoep met pesto.

INGREDIËNTEN

 

Pompoen/wortelsoep:

1 flespompoen

1 winterwortel

2 uien

2 teentjes knoflook

2 takjes tijm

2 takjes oregano

2 liter bouillon

Zwarte peper

 

Pesto:

Bosje basilicum

1 teentje knoflook

50 gram Parmezaanse kaas

50 gram pijnboompitten

Zwarte peper (eventueel wat zout)

Olijfolie

 


BEREIDING

 

Pompoen/wortelsoep:

De uien snipperen en de knoflook persen en in een beetje olijfolie bakken. Ondertussen De pompoen schillen en in kleine blokjes snijden, en de wortel in plakjes schaven. Zodra de ui zacht is de rest van de groenten erbij doen samen met de bouillon en de kruiden. Aan de kook brengen en op laag vuur laten garen. (Of 3-4 uur in de slowcooker op low)

 

Pesto:

De pijnboompitten even kort roosteren in een droge koekenpan. Daarna alle ingrediënten in de blender doen en pureren, net zoveel olijfolie toevoegen tot de pesto de juiste dikte heeft.

De soep pureren en serveren met een lepel pesto.


Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tineke Timmer (zondag, 14 februari 2016 19:16)

    Super, het is je gelukt terwijl je het zo druk hebt.

    Ga je volgen. Xxx