Thaise Rundvleescurry


Thaise rundvleescurry met pinda's en kokosmelk, geserveerd met een mango/chinesekool/wortel salade, reepjes komkommer en bosui, taugé, peking eend wraps en een dipsaus van ketjap/sambal/gember.
Thaise rundvleescurry met pinda's en kokosmelk, geserveerd met een mango/chinesekool/wortel salade, reepjes komkommer en bosui, taugé, peking eend wraps en een dipsaus van ketjap/sambal/gember.

INGREDIËNTEN

 

750 gram runder riblappen in blokjes
2 kleine uien gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 eetlepels palmsuiker
2eetlepels Thaise vissaus
1 theelepel tamarindepasta
2 rode pepers, fijngehakt
2 schijfjes laos
3 cm gember, geraspt
2 stengels citroengras, gekneusd
2 blaadjes djeroek poeroet
75 gram gemalen geroosterde pinda's (of 1-2 el pindakaas)
1 pakje/blikje kokosmelk

handje Thaise basilicum, fijngehakt

 


BEREIDING

 

Een boemboe maken van de uien, knoflook, pepers, gember, laos en tamarinde. De boemboe met een beetje olie kort aanbakken tot de geuren vrijkomen.
Het rundvlees toevoegen en even kort rondom aanbakken. De kokosmelk toevoegen en even goed mengen, daarna citroengras, vissaus en djeroek poeroet toevoegen.

Op een zacht vuurtje ongeveer 3 uur laten stoven.

 

Bij bereiding in de slowcooker slechts de helft van de kokosmelk toevoegen en ongeveer 6-8 uur op low in de cooker laten stoven.

 

Verwijder de djeroek poeroet en het citroengras.

 

Het laatste half uur de gemalen pinda's toevoegen. Eventueel wat extra vocht toevoegen als het gerecht te droog is.   Garneer het gerecht met de Thaise basilicum.

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0