Frikadel Atjeh


Frikadel Atjeh, gehaktballetjes in kokos/ketjapsaus.
Frikadel Atjeh, gehaktballetjes in kokos/ketjapsaus.

INGREDIËNTEN

 

Gehaktballetjes:

500 gram gehakt

5 el geraspte kokos

1 ei

1 ui, geraspt

2 teentjes knoflook, geperst

1 theelepel asem

1 theelepel cayennepeper

2 theelepels sambal

1 theelepel ketoembar

1 theelepel djinten

1 theelepel kurkuma

 

Saus:

1/2 kopje water

1/2 kopje ketjap

1 theelepel djinten

2 theelepels sambal
1 theelepel asem

1 theelepel ketoembar

2 teentjes knoflook, geperst

4 cm gember, geraspt

1 rawit, in ringetjes


BEREIDING

 

Alle ingrediënten voor de gehaktballetjes mengen in een kom, als het mengsel te nat is nog wat extra kokos toevoegen of wat paneermeel.
Gehaktballetjes draaien ter grootte van een golfbal. Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
De ingrediënten voor de saus toevoegen aan de balletjes.

Op een zacht vuurtje ongeveer 30 minuten laten stoven, of 3 uur op low in de slowcooker.

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0